Spinbarg: decor- en lichtontwerp voor een schip

opdrachtgever Productiehuis Spinbarg
ontwerp Peter Musschenga
locatie Lage der Aa en diverse plekken in de provincie Groningen
materiaal staal, hout, ledlicht
bijzonderheid toernee door de provincie Groningen t/m oktober
datum augustus 2017

Het grootste project voor dit jaar: inrichting van het schip, lichtontwerp, landmark en meer. Op 18 augustus gaan we los op Noorderzon. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Noorderzon-website. Na Groningen vaart het schip twee maanden door de provincie en vinden op de locaties waar het schip ligt allerlei activiteiten plaats.

De afgelopen maanden heb ik mijn studio omgebouwd tot werkplaats en de houten kasten voor de kijkkasten gemaakt. Op de ligplaats Nieuwe Pekela heb ik gewerkt aan de schoonmaak van het schip, inrichting van het ruim en het aanleggen van het licht in het ruim. 

De stalen constructies zijn gelast door Joris van Perlo, Richard van der Veen tekende voor de bekleding van de zittingen, met meer dan fijne medewerking van Stoffeerwerk.

In de pers is er de afgelopen tijd al veel aandacht geweest voor Spinbarg. Voor de lokale omroep van Oldambt werd ik samen met art director Margriet Westerhuis geïnterviewd. Het erg leuke interview is te beluisteren op de Facebook-pagina van mijn studio.

Meer informatie over Spinbarg op www.spinbarg.nl.

 

© 2017 Studio Peter Musschenga