HAICu project

HAICu project

  • Klant: Faculty of Science and Engineering | University of Groningen
  • Object: Huisstijl
  • Datum: Oktober 2021

HAICu project: inzet van AI om grootschalig data te ontsluiten, koppelen en analyseren.

Bibliotheken, archieven en musea worden al eeuwenlang geconfronteerd met een betrouwbare ontsluiting van data. De steeds groter wordende hoeveelheid beschikbare digitale data uit een steeds groter aantal digitale bronnen stelt ze voor een steeds groter wordende probleem. Daarmee wordt de uitdaging voor burgers om elk type informatie af te wegen op relevantie en betrouwbaarheid ook steeds groter.

In HAICU werken onderzoekers op het gebied van AI en Digital Humanities samen met verschillende partners en geïnteresseerde burgers aan wetenschappelijke doorbraken om uitgebreide multimodale digitale erfgoedcollecties te ontsluiten, verbinden en analyseren. De Rijksuniversiteit Groningen is het leidende instituut voor dit onderzoek.

Voor dit project mocht ik de huisstijl en verschillende producten ontwikkelen, zoals omslagen, infographics, de website en meer.

HAICu logo (de)constructionDit concept drukt multimodaliteit uit die leidt tot een geordende structuur. Het toont zowel het ‘probleem’ (moeilijkheid bij de presentatie) als de constructie van een oplossing zelf. Kun je een multimodale constructie/ontdekking laten zien en tegelijkertijd een inzichtelijk resultaat?

 

HAICu logo

HAICu rapport

 

 

De Studio

Studio Peter Musschenga werkt vanuit Het Paleis. Het adres van de studio is: Langestraat 180, 9712MH Groningen.

Kom langs voor een kennismaking, een offerte of gewoon een kop koffie. Stuur me een mailtje!