Promotiemateriaal Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

Promotiemateriaal Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

  • Klant: Kunstbedrijven Westerkwartier
  • Object: posters, folders, brochures, flyers

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier is een van mijn oudste klanten. In 2008 ontwierp ik de huisstijl. Behalve het jaarlijks bijwerken van de algemene folder en basisschoolbrochure ontwerp ik de posters en flyers voor een grote muziekuitvoering en voor de presentatieweek.

2020

Een bijzonder jaar! Door de coronacrisis moesten de presentatieweek en de muziekuitvoering in juni afgelast worden. Gelukkig konden ze beide in augustus/september - zij het in gewijzigde vorm - nog doorgang vinden. Thema voor de muziekuitvoering was 'Klinkende Munten', naar het verhaal De Geldfabriek van Franka Rolvinka Kouzy. Het is een verhaal over geld en hoe kids daar verantwoordelijk mee om kunnen gaan. Ik heb een samengesteld beeld ontworpen van een (klinkende) munten toeterende gekke gitaarolifant met harpvleugels en trommelpoten!

Kunstbedrijven Presentatieweek 2020 flyer Klinkende Munten

 

2017

Het thema voor de muziekuitvoering was dit jaar Alice in Wonderland. In het schetsproces ontdekte ik dat de combinatie van twee muzieksleutels veel gelijkenissen vertoont met (de oren van) een konijn, het konijn dat Alice verleidt in de diepte te springen. Die put wordt weergegeven door een spiraal opgebouwd uit muzieknotatie.

De presentatieweek stond in het teken van electronische muziek. Ik koos voor een vormgeving die een beetje doet denken aan de posters van de jaren 80, die vaak mono- of duotoon uitgevoerd werden.

kunstbedrijven2017 intro

 

2013

Sjakie en de Chocoladefabriek, kun je je een dankbaarder thema voorstellen voor een poster? Voor de muziekuitvoering bouwde ik allerlei lekkers van muziekinstrumenten. Violen en tuba's werden taartjes, muzieknoten en metronomen werden ijsjes en van saxofonen en harpen bouwde ik snoepjes. De centrale vormen (lollies, wolk en ijsjes) vormen het gekke hoofd van Willy Wonka.

In de presentatieweek stonden de Carmina burana en Carl Orff en een van mijn lievelingsmuziekstukken, de Canto Ostinato van Simeon ten Holt, centraal. De voortdurende herhaling van klanken en thema's heb ik verbeeld door een caleidoscoop van om elkaar heen draaiende cirkels.

 Kunstbedrijven Westerkwartier posters Sjakie en de Chocoladefabriek en Canto Ostinato

De Studio

Studio Peter Musschenga werkt vanuit Het Paleis. Het adres van de studio is: Langestraat 180, 9712MH Groningen.

Kom langs voor een kennismaking, een offerte of gewoon een kop koffie. Stuur me een mailtje!